Echt Wonen
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de juiste regenjas?

Hoe kies je de juiste regenjas?

Regenachtige dagen zijn onvermijdelijk, vooral in Nederland. Een regenjas is dan ook een must-have item in iedere garderobe. Maar hoe kies je nu de juiste regenjas die past bij jouw levensstijl en behoeften? Omdat een regenjas vandaag de dag allang niet meer alleen is om jezelf te beschermen tegen de regen, is de keuze enorm. Logisch dus dat het soms een beste uitdaging kan zijn om een geschikte regenjas te kunnen vinden. Of je nu op zoek bent naar een regenjas heren of één voor dames, er is voor iedere stijl, pasvorm of omstandigheden wel iets te vinden. Om ervoor te zorgen dat je zeker weet dat ook jij een geschikte regenjas weet te vinden, hebben we een aantal handige tips voor je.

 

Waarvoor zoek je een regenjas?

Bij het kiezen van de juiste regenjas is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de jas gaat gebruiken. Voor woon-werkverkeer of boodschappen doen in de stad is een lichtgewicht en ademende regenjas geschikt, terwijl een wandeling in de natuur vraagt om een jas met een stevige buitenlaag en goede voering. Bij het sporten in de regen is een regenjas met goede ventilatie en waterdichtheid van belang, eventueel met reflecterende details voor betere zichtbaarheid in het donker. Daarnaast kan een regenjas gekozen worden op basis van stijl, waarbij er keuze is tussen een modieus ontwerp of functionaliteit. Stel dat je kiest voor een Maium regenjas, dan ben je verzekerd van kwaliteit en ook een absolute fashion item. Zo worden mode en functionaliteit door Maium met elkaar gecombineerd.

Type materiaal

Bij het kiezen van een regenjas is het belangrijk om te weten of de jas waterdicht is. Dit betekent dat de jas je droog houdt als het regent. Let daarom op het materiaal waarvan de jas gemaakt is, zoals Gore-Tex. Dit is een goed materiaal omdat het waterdicht is en toch kan ademen, waardoor je niet bezweet raakt. Het is ook belangrijk om te kijken naar de zwaarte van de regenval waarvoor de jas geschikt is. Een jas die geschikt is voor lichte regenval, is dat niet automatisch ook voor zware regenval. Let daarom op de beschrijving van de jas om te zien voor welke soort regenval hij geschikt is.

Kies voor de juiste pasvorm

Een goed passende regenjas is essentieel om tijdens regenachtige dagen droog te blijven. Het is daarom belangrijk om de juiste pasvorm te kiezen bij het kopen van een regenjas. Een regenjas moet goed aansluiten op het lichaam zonder te strak te zitten, zodat er voldoende bewegingsvrijheid is en er nog genoeg ruimte overblijft voor het dragen van eventuele extra lagen kleding eronder. Een regenjas die te strak zit, kan de bewegingsvrijheid beperken en zorgt ervoor dat de jas niet goed kan ademen, waardoor het alsnog klam aanvoelt. Een regenjas die te los zit kan gaan klapperen in de wind en biedt onvoldoende bescherming tegen de regen. Het kiezen van de juiste pasvorm van een regenjas is daarom van groot belang voor het comfortabel en droog blijven tijdens regenachtige weersomstandigheden.