Echt Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waar u op moet letten bij het kopen van hondensnacks

Waar u op moet letten bij het kopen van hondensnacks

Als je een geliefde hond hebt die je thuis gezelschap houdt, wil je hem waarschijnlijk verwennen, of als je zoals ik bent, wil je hem piano leren spelen – maar hoe dan ook, je moet een voorraad hondenkoekjes inslaan. En het kan overweldigend zijn om in de virtuele dierenwinkel op zoek te gaan naar traktaties: Als zorgzame hondeneigenaar wilt u iets vinden waar uw pup van zal smullen, maar u wilt hem ook gezond houden. En van abonnementsboxen tot gevriesdroogd orgaanvlees en duurzame insectenkluiven, er zijn meer opties dan ooit tevoren.

Kwaliteitsingrediënten

Hondensnoepjes zijn een geweldig trainingsmiddel en een manier om uw huisdier te belonen voor goed gedrag (of omdat hij echt schattig is). Maar ze moeten ook evenwichtige voeding bieden zonder veel goedkope vulmiddelen of synthetische ingrediënten, die beide ontstekingen en een maagklachten kunnen veroorzaken. De snelste manier om het verschil te zien tussen traktaties die goed zijn voor je pup en traktaties die gewoon goed verkocht junk food zijn, is door de ingrediëntenlijst te lezen. In het ideale geval zou alles op die lijst een herkenbaar voedingsmiddel moeten zijn, zoals kipfilet, runderlever, of zoete aardappel.

Een kortere ingrediëntenlijst wijst meestal op een minder bewerkte, voedzamere traktatie, terwijl veel onuitspreekbare ingrediënten of vlees- en graanmaaltijden of bijproducten kunnen betekenen dat de traktatie is gemaakt van twijfelachtig spul. Bovendien is hondenvoer met een hoog gehalte aan erwten, linzen, andere peulvruchten of aardappelen in verschillende vormen in verband gebracht met een klein, maar niet onaanzienlijk aantal gevallen van verwijde cardiomyopathie bij honden. Hoewel er geen duidelijke informatie is over honden traktaties met deze ingrediënten – waarschijnlijk maakt de frequentie van het eten van dergelijke ingrediënten een groot verschil – hebben we er wel op gelet bij het maken van deze lijst. De FDA is nog steeds op zoek naar de wetenschap achter hun potentiële risico’s, maar voor nu, praat met uw dierenarts als u zich zorgen maakt.

Grootte en textuur

Als eigenaar van een klein ras, neig ik naar kleinere, kauwbare traktaties voor mijn hond, Uli, die niet de tanden heeft om harde, knapperige traktaties aan te nemen. En omdat haar hapjes kleiner zijn dan die van de meeste honden, zijn kleine traktaties handiger. Ik wil haar nog steeds hondensnacks geven die haar aanmoedigen om te kauwen, omdat het goed is voor haar tanden en omdat het haar bezig houdt, maar ik zoek naar zeer dunne of flexibele schokkerige traktaties om tegemoet te komen aan haar kleinere bouw en beet.

Bij het online kopen van traktaties zijn veel details over de grootte van hondenlekkernijen onduidelijk. Het maakt dus niet uit wat voor soort hond je hebt, het lezen van reviews en het praten met hondenbezittende vrienden over de voorkeuren van hun honden kan je helpen weloverwogen beslissingen te nemen. En omdat de grootte en textuur voorkeuren variëren van hond tot hond (en hondenbezitter tot hondenbezitter), heb ik de details over beide voor elke aanbeveling hieronder genoteerd.

Kosten

Als je alleen maar denkt aan het blij maken van je pup, kunnen de kosten van hondenlekkernijen je snel opbreken. En als u online op zoek bent naar traktaties, kan de verpakking nog misleidender zijn. Sommige traktaties zijn duurder omdat ze zijn gemaakt van ingrediënten van hogere kwaliteit, maar u zult zeker aandacht willen besteden aan de verpakkingsgrootte. Bedenk hoeveel traktaties u uw hond per dag geeft en hoe lang elke traktatie meegaat. Bijvoorbeeld, een bully stick is duurder per stuk omdat het langer meegaat (en uw hond vermaakt) dan een dime-size lever cracker. Om u te helpen dit uit te pluizen, hebben we de prijs per ons in elk van de traktatie beschrijvingen hieronder vermeld.

Hondje stempel van goedkeuring

Uw hond kan soms zijn neus ophalen voor een nieuwe traktatie, ongeacht de geweldige ingrediënten en de uitstekende beoordeling van de hond van uw beste vriend. Dus hoewel ik niet kan voorspellen welke traktaties uw hond precies tevreden zullen stellen en motiveren, kan ik u wel vertellen welke traktaties Uli helemaal wild maken (op een goede manier). En elke keer dat iemand van het Strategist team een van deze traktaties op zijn hond test, zullen we dat ook noteren. Sommige honden hebben specifieke voorkeuren voor eiwitten of smaken, waardoor ze de ene traktatie lekker vinden en de andere niet. We hebben voorrang gegeven aan de traktaties die meer variatie bieden in hun smaak en ingrediënten.