Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Sfeervolle en praktische badkamermeubels

Badkamermeubels zijn vaak sfeervol, maar ze moeten in de eerste plaats toch vooral praktisch zijn. Als je gaat douchen is het handig om niet heen en weer te hoeven lopen om je badjas of een handdoek te halen. Dan moet je die wel ergens in de badkamer kwijt kunnen. Daarvoor heb je een aantal opties. Kijk bij het inrichten van je badkamer waar je de ruimte voor hebt. Een simpel handdoekenrekje volstaat natuurlijk, maar je kan ook een kastje onder de wastafel plaatsen. Hoe dan ook vergt het inrichten van de badkamer meer planning dan je misschien zou denken.

Waarvoor heb je de badkamermeubels nodig?

De badkamer is doorgaans niet de grootste ruimte in huis. Bedenk dus wat de badkamermeubels daadwerkelijk toevoegen. Als je ’s ochtends vroeg medicijnen in moet nemen, kijk dan of je een medicijnkastje op kan hangen met spiegels als deurtje. Dat bespaart ruimte voor een extra kastje. Tegelijkertijd geeft het je ruimte, omdat je geen extra kastje ergens anders in de badkamer kwijt hoeft. Zo kan je je ook afvragen hoeveel handdoeken je in de badkamer paraat wil hebben. Zijn een paar handdoeken voldoende en kan je de rest kwijt in de linnenkast? Daar kan je ook weer ruimte mee besparen.

De plaats van badkamermeubels voor de handdoeken

Als je aan badkamermeubels denkt, is een handdoekenrekje niet het eerste wat in je opkomt. Maar als je deze gaat plaatsen, bedenk dan waar je het wil hebben. Datzelfde geldt voor een kastje waar je je handdoeken in gaat bewaren. Moet het letterlijk of figuurlijk binnen handbereik zijn zodat je na het wassen in de ochtend meteen een handdoek hebt? Dan kan je je handdoek wel over de verwarming hangen als je onder de douche gaat. Lekker warm in de koude maanden! Dus kijk ook of de douche in de buurt van de verwarming komt te staan…