Echt Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Wat dacht je van die stoere Douglas hoekbank? 

Telkens als de zomertijd weer ingaat, weet je dat het niet lang meer zal duren. Binnenkort is het in je achtertuin zo aangenaam, dat het leven zich van binnen naar buiten verplaatst. Je voelt je helemaal in je element als je buiten kunt genieten van de sfeer van je eigen tuin, op een sofa die tijdloos is en je helemaal tot rust laat komen. Wordt het tijd om je tuinmeubilair te vervangen? Denk dan eens aan een Douglas hoekbank, als basis van je nieuwe tuininrichting.

Wat is er zo mooi aan Douglas hout?

Douglas hout heeft van nature en warme uitstraling en een mooi nerfpatroon. Het wordt gemaakt van het hout van de Douglas spar. De Douglas spar is van oorsprong een boom uit Noord-Amerika, waarvan het hout bij uitstek geschikt is voor buitengebruik. Douglas sparren groeien bovendien snel en zijn eenvoudig op ecologisch verantwoorde wijze te telen en te verwerken. Als je kiest voor een Douglas hoekbank, werk je mee aan een meer duurzame wereld en kun je vele jaren genieten van tuinmeubelen die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Bij een leverancier als Dijkhuis Meubels is je Douglas hoekbank bovendien in veel verschillende uitvoeringen te bestellen.

Een Douglas hoekbank in verschillende woonstijlen

Hou je van strak en ultramodern of gaat je voorkeur meer uit naar industrieel? Mag je Douglas hoekbankeen zekere robuustheid uitstralen, of hou je liever van een traditionele charme, bijvoorbeeld door wat zachtere vormen en mooie, gekleurde kussens? Bij Dijkhuis Meubels bestel je je Douglas hoekbank in diverse stijlen, waarvan er beslist een passend is voor jouw achtertuin. Maak je tuinset compleet met een Douglas tuintafel, Douglas bijzettafels en Douglas fauteuils. Als de zomer écht mooi wordt, zul je merken dat je meer tijd doorbrengt in je achtertuin dan in je woning.

Het onderhoud van je Douglas hoekbank

Het hout van de Douglas spar is goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden, vocht, temperatuurverschillen en direct invallend zonlicht. Toch is het niet zo dat deze houtsoort onkwetsbaar is. Alle houtsoorten hebben regelmatig onderhoud nodig, maar het onderhoud dat je aan je Douglas hoekbankmoet besteden, is verwaarloosbaar. Je kunt het beste ervoor kiezen om je Douglas hoekbank te bestellen inclusief een verduurzamende oliebehandeling. De voedende olie trekt diep in het hout, waardoor je pas na twee jaar het hout licht hoeft op te schuren en daarna een nieuwe behandeling te geven. Is het hout van je hoekbank vuil, bijvoorbeeld als iemand etensresten morst? Een nat doekje met niet-agressieve zeep is in de regel meer dan voldoende. Je kunt je hoekbank in de wintermaanden gerust buiten laten staan. Het is verstandig om je bank af te dekken en op een verhoging te zetten, zeker als je terras wel eens onder water komt te staan na een stevige regenbui.

Je Douglas hoekbank – standaardmaten of puur maatwerk?

Er zijn Douglas tuinmeubelen in verschillende stijlen en standaardmaten. Wil je jouw bank net iets langer, breder of dieper? Dat is geen enkel punt. Je neemt gewoon contact op met de productspecialisten en overlegt of jouw wensen en hun mogelijkheden in overeenstemming te brengen zijn.