Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Dit is wat je moet weten over de rechthoekige trampoline

Heb je interesse om een trampoline in je tuin bekijk dan eens de rechthoekige trampoline in de winkel. Naast dat er rechthoekige trampolines te koop zijn heb je ook ronde trampolines. Het grootste voordeel van een rechthoekige trampoline ten opzichte van een ronde trampoline is dat een rechthoekige trampoline minder ruimte in beslag neemt. Dat maakt het perfect voor kleinere tuinen. Of wil je een trampoline weg werken in de hoek dan is een rechthoekige trampoline ook ideaal. Daarnaast staat zo’n trampoline een stuk strakker en netter dan een ronde trampoline.

Meteen een goede trampoline uitzoeken? Dat kan op de website van de Trampoline Koning. Ga direct naar de rechthoekige trampolines via https://trampoline-koning.nl/trampoline-rechthoekig/

Rechthoekige trampolines zijn een stuk moeilijker om op te springen

Het springen op een rechthoekige trampoline is een stuk moeilijker dan springen op een ronde trampoline. De reden hiervoor is dat de spanning van de veren niet overal gelijk is bij een rechthoekige trampoline. Elke sprong voelt niet hetzelfde aan, terwijl dit wel het geval is bij een ronde trampoline. Daarnaast word je bij een ronde trampoline altijd naar het midden gedreven, terwijl dit niet van toepassing is bij een rechthoekige trampoline. Echter weet je dat je ervaring hebt met trampoline springen dan kun je zonder problemen een rechthoekige trampoline aanschaffen. Bij zo’n trampoline is het een stuk makkelijker om allerlei trucjes te doen en je blijft makkelijker op je plek. Heb je een klein kind of weet je dat je kind nog weinig ervaring hebt met trampoline springen dan is een ronde trampoline aan te raden.

Een rechthoekige trampoline en een kleine tuin

Beschik je over een kleine tuin dan is het een stuk makkelijker om een rechthoekige trampoline kwijt te kunnen dan een ronde trampoline. Met een rechthoekige trampoline zorg je er namelijk voor dat de ruimte effectief en efficiënt wordt benut. Bij een ronde trampoline geldt dat je veel loze ruimte creëert. Daarnaast zijn rechthoekige trampolines een stuk eenvoudiger weg te werken in hoeken zonder ruimteverlies. Zo’n trampoline heeft ook een veel netter ontwerp en design dan een ronde trampoline en zal een stuk mooier staan in je tuin. 

Ben je een ervaren trampoline springer?

De professionele trampoline is altijd een rechthoekig trampoline. De ervaren trampoline springers hebben bij een rechthoekige trampoline meer vrijheid en kunnen over op de trampoline bewegen. Ze worden niet steeds naar het midden gedreven, terwijl dat wel bij een ronde trampoline het geval is. Ook kan er effectiever gebruik worden gemaakt van de veerspanning zodat de trampoline springer meer kunstjes kunnen vertonen en hoger kunnen springen.