Echt Wonen
Image default
Serre en overkapping

Handige tips voor uw tuinkamer of overkapping!

Als u overweegt een tuinkamer te bouwen, heb ik enkele tips voor u die het proces sneller en gemakkelijker zullen maken.

Een tuinkamer aan uw huis bouwen

Door een tuinkamer aan uw huis te bouwen, kunt u zelfs tijdens de koudere maanden van uw gazon en bloemen genieten. Het project is relatief eenvoudig in vergelijking met andere methoden om ruimte toe te voegen. Als u nog steeds niet zeker weet of een tuinkamer iets voor u is, of als het moeilijk is om uit de vele mogelijkheden het juiste ontwerp te kiezen – geen zorgen! Deze tips zullen het hele proces veel gemakkelijker maken.

Tip1: Bouw de tuinkamer aan uw huis vast.

Een overkapping aan huis heeft zo zijn voordelen. Zo kunt u vanuit binnen gelijk onder de overkapping gaan zitten en ‘als het regent’ heeft u geen last van het slechte weer en dat u eerst heel de tuin door moet.

Tip 2: De juiste afmeting van de terrasoverkapping

De grootte van uw tuinkamer wordt mede bepaald door de beschikbare ruimte – maar maak hem niet te klein. Met wat ruimte rond uw tuinset of loungebank kunt u ook van de sfeer van uw buitenkamer genieten als er gasten bij zijn.

Onze terrasoverkapping is 8 bij 3,5 meter en biedt voldoende ruimte voor een loungeset, tafels en stoelen, plus een plek voor de kinderen om te spelen. Als u op zoek bent naar een kleinere terrasruimte, is onze terrasoverkapping van MB Veranda ook verkrijgbaar in andere maten.

Tip 3: zorg voor voldoende beschutting

MB Veranda biedt verschillende mogelijkheden om alle wanden van uw overkapping af te sluiten: u kunt aan elke kant deuren laten plaatsen, waardoor slechts één wand onbedekt blijft of u kunt er een stevige achterkant aan toevoegen. Installeer bijvoorbeeld grote glazen schuifdeuren aan de voorkant van uw huis en plaats aan weerszijden spiegels. Met deze combinatie hebt u nog steeds veel licht in de tuinkamer, maar hoeft u zich geen zorgen meer te maken over die vervelende kuilen!

Tip 4: Kies de juiste kleur van de tuinkamer

Antraciet is een populaire keuze voor huiseigenaren wanneer het tijd is om een kleur voor hun terrasoverkappingen te kiezen, maar er zijn verschillende andere opties beschikbaar. Omdat u jarenlang van uw veranda wilt genieten, kan het kiezen van de juiste kleur een uitdaging zijn. De leveranciers van MB Veranda helpen u graag bij het uitzoeken van kleuren voor een tuinkamer.

Tip 6: Verlichting in de tuinkamer

U denkt misschien dat jaloezieën bedoeld zijn om licht buiten te houden, maar ik ga u vertellen hoe ze geweldig zijn om sfeer toe te voegen door schaduwplekken in uw tuinkamer te creëren. Waarom? Omdat u deze ruimte op verschillende momenten van de dag kunt gebruiken. Ik bracht graag tijd door in de tuinkamer, vooral ’s avonds. Ik las dan met een kopje thee terwijl iedereen tv keek; het was fijn om even alleen te zijn. En voor u het weet worden de dagen korter en donkerder en dan wordt verlichting in uw terrasoverkapping onmisbaar. En vergeet de gezellige avonden met vrienden en familie in uw tuinkamer niet: Met de juiste verlichting zal niemand merken hoe laat het is!

Gaat u ook een tuinkamer aan het huis bouwen?

Ik wens u veel mooie dagen in uw tuin. Jammer dat ik geen terrasoverkapping meer heb; we zijn onlangs verhuisd naar een mini-boerderij. Ik woon hier nu een jaar, en ik mis niets van ons vorige huis, behalve de tuinkamer. Er zijn dus al plannen om die weer in te richten als terrasoverkapping – zodra we binnen klaar zijn met verbouwen!

 

https://mbveranda.nl/