Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Fleur uw interieur op met goud

Is het tijd dat uw interieur een beetje meer pit krijgt? Of wilt u meer ´Bling bling´ in het interieur? Dat komt dan goed uit, want goud in het interieur is momenteel een trend. Hierbij moet wel gezegd worden, dat om het niet kitsch te laten overkomen, u de ´less is more´ regel hanteert. Dit houdt in, dat u goud vooral als een detailkleur in het interieur gebruikt. Op deze wijze verwerkt u goud op een zeer stijlvolle wijze en dit is van invloed op uw gehele interieur.

Wat doet goud met het interieur?

De wijze waarop u goud in het interieur gebruikt is bepalend hoe dit overkomt. Een overdaad aan goud resulteert vaak in het tegenovergestelde van wat u wil bereiken. Als u goud wel op de juiste wijze in het interieur verwerkt, krijgt u een prachtige luxe uitstraling. Het interieur straalt dan een bepaalde mate van rijkdom uit. Anderzijds doet goud nog meer voor het interieur. Goud kan ook voor een warme sfeer zorgen, helemaal in combinatie met andere materialen, zoals hout. U kunt best veel goud verwerken in een interieur, als het maar blijft bij één groot onderdeel of bij meerdere onderdelen waarin subtiel goud is verwerkt. Goud is gelukkig gemakkelijk te combineren met andere materialen, waardoor de mogelijkheden met goud verwerkt in het interieur groot zijn.

Welke goudkleuren zijn er?

Anders dan bij goud in juwelen, speelt de kleur van goud in een interieur een heel andere rol. Goud is niet altijd blinkend goud. Blinkend goud is de goudkleur die de meeste mensen kennen. Het is het goud met vooral een blinkend oppervlak. Maar het spreekt vanzelf, dat blinkend goud niet altijd even mooi is. U kunt dan ook voor minder blinkend goud kiezen. Denk aan mat goud. Mat goud heeft een compleet andere uitstraling dan blinkend goud en kan ook veel meer in een interieur gebruikt worden. Als u dus veel goud in uw interieur wilt, maar u bang bent dat het over de top wordt? Gebruik mat goud! Voorbeelden van voorwerpen die u in mat goud kunt gebruiken, zijn kranen, de drukknop op een toilet, een vaas of behang. Parelmoer goud is weer van een heel andere orde. Het is goud dat blinkt, maar door het witte van parelmoer wordt de glans enigszins gedempt. Met de verschillende kleuren goud, kunt u meer goud in uw interieur verwerken dan u denkt.

Gouden meubels

Wilt u echt de klassieke rijkdom van goud in uw interieur tonen? Dan kunt u kiezen voor de bekende barokstoelen die inderdaad helemaal van goud kunnen zijn of een goudkleurige tafel. Is het de bedoeling om goud vooral als detailkleur te gebruiken? Zorg dan dat u meubels aanschaft waarin goud gecombineerd wordt met andere materialen. Een houten tafel met subtiele gouden elementen past zo in ieder interieur. Natuurlijk mag u ook met bepaalde onderdelen in het interieur flink uitpakken met goud. Denk bijvoorbeeld aan goudkleurige wandlampen of opvallende schilderijkaders in goud. Dit zijn typische onderdelen waarmee u flink kunt blinken. Bij meubels draait het in de eerste plaats toch om het comfort. Deze sierobjecten mogen de rijkdom van goud uitstralen.

 

Gouden interieuraankleding

Er zijn veel mensen die best wel goud willen verwerken in hun interieur, maar er enigszins huiverig voor zijn. Toch hoeft u niet altijd voor goud in tafels, stoelen en banken te kiezen. U kunt ervoor kiezen om uw meubilair in uw eigen favoriete materiaal te houden. Met interieuraankleding kunt u goud verwerken. Denk aan een muur in goud. Dit klinkt gewaagd, maar als u het bij één muur houdt en uw overige interieur bevat geen of nauwelijks goud, dan zal dit een prachtige en zeer luxueuze en stijlvolle uitstraling hebben. In een bank of stoel kunt u gerust goudkleurige kussens leggen, waardoor de goudkleur er uitspringt. Het gebruik van goud in uw interieur kan betekenen dat u even een drempel over moet. Waag het er eens op en u zult zeker verrast zijn van de mogelijkheden en de uitwerking hiervan.