Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Betonplex: Zo kun je het gebruiken

Tijdens het uitvoeren van klusprojecten kun je een groot aantal houten plaatmaterialen gebruiken. Dit constructiehout zorgt er immers voor dat jij een langdurig eindresultaat behaalt. Hoewel MDF en multiplex vaak voorkomen, bestaan er ook nog andere materialen om naar te kijken.

Denk hierbij aan betonplex, welke ook wel bekend staat als beton multiplex.

Het materiaal heeft een groot aantal benamingen en is voorzien van verschillende eigenschappen. Maar wat is dit materiaal precies en hoe kun je het inzetten voor jouw klusprojecten? Na het lezen van onderstaande informatie kun jij betonplex toepassen bij jouw volgende projecten.

Betonplex voor een sterke en gladde ondergrond

Betonplex is een sterk type multiplex. De platen ervan zijn watervast verlijmd, waardoor deze een lange levensduur kennen en ook tegen een stootje kunnen. De epoxylaag aan beide zijden zorgen voor de gladde en waterdichte coating.

Jij hoeft door deze afwerking niet meer na te denken over een eigen coating om de platen in bijvoorbeeld de keuken te plaatsen.

De gladde laag zorgt er daarnaast voor dat er geen betonresten aan de plaat hechten, waardoor jij deze eenvoudig schoon kunt maken. Zo zijn de platen ook meerdere keren inzetbaar in de woning.

Dit zijn de mogelijkheden

Je kunt betonplex voor een groot aantal klusprojecten toepassen. De voornaamste reden voor het gebruiken van dit materiaal is om beton te gieten in de gewenste vormen. Door de platen op de juiste maat te maken, heb je altijd een goede mal. Hiervoor moet je wel weten welke variant het beste bij je past. Berken is de meest populaire variant omdat deze vaak te gebruiken is.

Ook hardhout en populier worden veel gebruikt, waarbij populair de minst stevige optie is en daarom voornamelijk bedoeld is voor een aantal kleinere projecten. Jij zorgt er met iedere variant wel voor dat je aanrechtbladen of andere oppervlakten kunt realiseren.