Echt Wonen
Image default
Woningen

Een nieuwe lamellen overkapping voor je huis

Lamellen overkappingen beschermen ons tegen de zon en regen. Het is gemaakt of ontworpen met als doel mensen veilig te houden en dat is belangrijker dan hoe het eruit ziet. Toch is het natuurlijk wel fijn dat de lamellen overkapping er goed uitziet. Het is een van de belangrijkste dingen om over na te denken bij het bouwen of verbouwen van je huis, omdat het je vele jaren zal beschermen.

Lamellendaken

Op een warme dag vindt iedereen het heerlijk om te ontspannen op de veranda of het terras. Er is altijd een goede reden om buiten in je eigen achtertuin te vertoeven, of het nu is om te lezen, een drankje te drinken met vrienden, de kinderen te zien spelen of gewoon te genieten van de zon. Hoe zit het met die zinderend hitte, zonnige middagen midden in de zomer of die trieste lentedag wanneer het net genoeg regent om binnen te blijven? Een dak met lamellen is misschien precies wat je nodig hebt. Er zijn veel manieren om een ​​terras of veranda in de achtertuin te bedekken, zoals pergola’s, luifels, een dak van natuurlijke wijnstokken of een dak van massief hout. Niets is echter zo flexibel als een lamellendak. Hoewel ze niet voor iedereen zijn, worden lamellendaken steeds populairder als een handig en mooi brandpunt voor de achtertuin.

Metalen dakpanplaat

Er is momenteel veel vraag naar het volgende type dak omdat het duurzaam is en geld bespaart. Metalen dakbedekking kan worden gemaakt van dingen die kunnen worden gerecycled en vervolgens opnieuw kunnen worden gerecycled. Ze gaan ook langer mee en kunnen tot 80 jaar meegaan als ze niet veel onderhoud nodig hebben. Als het huis in de buurt van een strand of een zoutwaterlichaam staat, is dit geen goed idee omdat het metaal kan gaan roesten. Aan de andere kant kan het geen vlam vatten. Daarnaast is het beschikbaar in verschillende stijlen en kleuren. Een probleem met een metalen dak is dat het veel lawaai kan maken als het regent, als er vogels of als er zwerfkatten overheen lopen. De kosten van de materialen en installatie zijn ook erg hoog.

Leien dakbedekking

Leisteen is een van de mooiste materialen voor een dak. Het ziet eruit als natuursteen en heeft prachtige patronen en kleuren om uit te kiezen. Hierdoor wordt aangenomen dat dit dak wel 150 jaar mee kan gaan, wat langer is dan het leven van de gemiddelde persoon. Het doet geweldig werk om de warmte in huis te houden.