Echt Wonen
Image default
Bedtextiel

Tips bij het kiezen van het juiste kussen voor je slaaphouding

Het juiste kussen, zoals het hoofdkussen bij Sleepworld, kan het verschil maken als het gaat om een ​​goede nachtrust. De algemene vuistregel is dat kussens je hoofd en nek moeten ondersteunen zonder enige druk uit te oefenen, maar er zijn uitzonderingen op deze regel. Als je bijvoorbeeld een zijslaper bent, is het cruciaal dat de nek ’s nachts helemaal niet buigt. Om je te helpen de perfecte kussencombinatie te vinden, moet je weten hoe je ’s nachts slaapt.

Zijslapers

Als je een zijslaper bent, moet je kussen stevig genoeg zijn om je hoofd en nek te ondersteunen. Een te zacht kussen zal onder het gewicht van je hoofd samendrukken en nekpijn veroorzaken. Daarom hebben zijslapers een kussen met een hoge stevigheid nodig met een gemiddelde of stevige ondersteuning. De beste optie is er een met traagschuim omdat het zich naar de vorm van je lichaam vormt. Het biedt ook extra demping en ondersteunt toch je hoofd en nek. Zijslapers hebben een hogere lengte nodig dan rug- of buikslapers, omdat ze meer kans hebben om te woelen en te draaien tijdens hun slaap. De hogere hoogte helpt voorkomen dat het lichaam voorover buigt of in een ongemakkelijke positie rolt.

Rugslapers

Mensen die op hun rug slapen, moeten hun hoofd en nek op één lijn houden met de rest van hun lichaam. Het kussen moet zacht maar stevig zijn en zowel de nek als het hoofd ondersteunen, zodat je comfortabel kunt slapen.

Buikslapers

Buikslapers hebben een kussen nodig waar het hoofd in kan wegzakken, maar niet te veel. Een dik kussen is ideaal voor buikslapers. Dit komt omdat het de ruggengraat recht houdt en je helpt gemakkelijker te ademen. Je moet ook een kussen kiezen dat kleiner is dan je matras voor buikslapen. Een te groot kussen kan tijdens de slaap ongemak in de nek en rug veroorzaken. Als je de voorkeur geeft aan een steviger kussen, kies dan voor een kussen dat groter is dan je matras. Dit type materiaal helpt de nek en ruggengraat te ondersteunen en biedt ’s nachts comfort.

Combinatie positie dwarsliggers

Het juiste kussen moet de juiste hoeveelheid ondersteuning bieden voor je nek en hoofd om je op één lijn te houden terwijl je slaapt. De belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden als je naar kussens kijkt, is hun dichtheid niveau, dat bepaalt hoeveel ondersteuning ze bieden. Als je een combinatie slaper bent die de hele nacht liever op zijn buik of zij slaapt dan heen en weer tussen posities, wil je een iets zachter kussen.