Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Over Velux lichtkoepels

Lichtkoepels zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in jouw huis te brengen, zodat je de zon kunt zien en kunt genieten van het uitzicht op de wolken en de blauwe lucht. Dakramen zijn er in verschillende vormen en maten, waaronder koepeldakramen, zonnetunnels (een soort dakraam in de vorm van een buis) en rechthoekige dakramen.

Ze kunnen worden geïnstalleerd op platte of hellende daken, en kunnen worden gemaakt van verschillende soorten materialen, waaronder glas, kunststof, hout of metaal. De grootte van jouw dakraam hangt af van de afmetingen van je dak en de hoeveelheid licht die je nodig hebt in jouw huis.

Waarvoor zijn lichtkoepels gemaakt?

Dakramen werden oorspronkelijk gemaakt om licht in een kamer te brengen wanneer ramen niet voldoende waren. Ze worden nu gebruikt als alternatief voor andere lichtbronnen en zijn te vinden in zowel residentiële als commerciële gebouwen. Dakramen zijn er in vele verschillende vormen en maten; ze kunnen rechthoekig, vierkant, zeshoekig of achthoekig zijn.

Ze worden gemaakt van plexiglas, glasvezel of acryl. Dakramen zijn ook bekend als dakvensters (of daklichten), dakramen, zolderramen, dakkapel, daklantaarns of platdakvensters. Ze zorgen voor een goede ventilatie en frisse lucht in het hele gebouw. Dakramen zijn gunstig omdat ze overdag licht binnenlaten in een gebouw en ook ’s avonds tijdens de wintermaanden – ze houden het gebouw warm door warmte te laten ontsnappen via het dak of plafond.

De lichtkoepels van Velux

Velux is een bedrijf die sinds 1988 in Nederland zich bezig houdt met het produceren en verkopen van producten voor ramen of ramen zelf. Zo kan je denken aan onder andere lichtkoepels. Velux heeft lichtkoepels in meerdere soorten en maten, dus er is voor iedereen wel wat te vinden!

Op de website van Velux kan je zowel de producten bestellen als artikelen lezen over deze producten. Daarnaast geven ze vaak nog tips over bijvoorbeeld wat je het beste kan doen wanneer je een dakraam wilt vervangen.