Echt Wonen
Image default
Aanbiedingen

Deze fietsen zijn goed voor kinderen

Al tientallen jaren vindt ons innovatielaboratorium steeds de juiste antwoorden op de steeds veranderende uitdagingen die kinderen ons stellen. Licht en duurzaam, functioneel en met een modern design. Het PUKY® productassortiment biedt al deze eigenschappen met als doel kinderen met leuke en veilige voertuigen in beweging te krijgen. Beweging maakt slim en bevordert aantoonbaar de ontwikkeling van de hersenen!

Om kinderen het meeste uit fietsen te laten halen, is het belangrijk dat ze de juiste fiets hebben. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is dat het de juiste maat moet zijn – en natuurlijk kan een te grote of te kleine fiets de ontwikkeling en het plezier van elk kind in het fietsen in gevaar brengen. 

Wij bij Puky hebben dit geregeld. 

Loopfietsen – absolute beginners (leeftijd 1-4)

Op het eerste gezicht zijn loopfietsen ultra-eenvoudige machines – hoewel de beste, zoals de serie loopfietsen die wij aanbieden, zorgvuldig zijn ontworpen om perfect op kleine lichamen te passen. Loopfietsen hebben een frame, twee wielen, een zadel en stuur, en soms een achterrem. Maar er is geen trapkracht. In plaats daarvan gebruiken de fietsers hun voeten om zich voort te bewegen, met de mogelijkheid om hun benen op te tillen en uit te rollen als ze wat snelheid hebben gemaakt. Dit helpt hen om de basis van het balanceren in het zadel te leren. Door de noodzaak om tegelijkertijd te balanceren en te trappen weg te nemen, stellen balance bikes nieuwe rijders in staat om het leerproces op te splitsen in twee beheersbare brokken. Als ze eenmaal hebben leren balanceren, kunnen ze verder gaan met…

 

Eerste loopfietsen – beginnen met trappen (leeftijd 3-6)

Als het evenwicht is gevonden, is de overgang naar een eerste loopfiets magisch naadloos. We overdrijven niet als we zeggen dat een bekwame loopfietser binnen een paar minuten op zijn eerste loopfiets – zonder stabilisatoren – kan staan en weg kan trappen.  Ze worden geleverd met voor- en achterremmen, maar, wat nog belangrijker is, ze hebben ook een ketting-aangedreven achterwiel (hoewel de ketting kan worden verborgen achter een kettingkast om de kans op vette handen en benen te beperken!). Het aandrijfsysteem is supersimpel, met slechts één snelheid, maar het laat jonge rijders wennen aan het trappen voordat ze beginnen met het rijden op een fiets met versnellingen, zoals.

Hybride fietsen – de meester van alle ambachten (leeftijden 5/6+)

Voor jonge fietsers die graag de wereld op de fiets en zonder grenzen willen verkennen, is een hybride fiets het beste antwoord. De geweldige hybride fietsen waar onze leden uit kunnen kiezen zijn ontworpen om het midden te houden tussen een mountainbike en een racefiets. Dat betekent dat ze bijna elke uitdaging aankunnen, of het nu gaat om rijden op de weg, door een park of zelfs over bospaden. Ze zijn ook perfect voor dagelijkse ritten, zoals naar school of naar vriendjes en vriendinnetjes. In termen van fietsontwikkeling markeren hybrides voor kinderen vaak het punt waarop jonge fietsers voor het eerst in aanraking komen met fietsversnellingen. Nu ze gewend zijn aan balanceren, trappen en remmen, kunnen ze gaan spelen met het verwisselen van de ketting van tandwiel naar tandwiel om een efficiëntere fietser te worden.

Mountainbikes – stoere fietser (leeftijd 8+)

Als de weg niet het favoriete terrein van je kleine fietser is, en hij of zij wil wat off-road uitdagingen aangaan die net iets verder gaan dan wat een hybride comfortabel kan bereiken, dan is een mountainbike het voor de hand liggende antwoord. Deze stoere en avontuurlijke off-road machines zijn voorzien van speciaal gespecificeerde onderdelen, zoals ultra-krachtige schijfremmen, brede en gripvaste banden, superstevige frames, verende vorken die hobbels verzachten, en gemakkelijk te besturen versnellingen met een brede overbrengingsverhouding. Ze zijn zo ontworpen dat jonge modder plukkers elke uitdaging aankunnen- en verslaan. En de uitdaging voor papa en mama? Alles schoonmaken als ze thuiskomen!

Waarom een fiets?

Het valt niet te ontkennen dat er veel meer moet worden gedaan om de huidige generatie op twee wielen te krijgen. Maar, dit hoeft (en zou) geen pijnlijke ervaring te zijn – voor jou OF voor hen! Uitzoeken wat voor fiets het beste is voor jouw kind komt eigenlijk neer op twee belangrijke doelen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat de kenmerken van de fiets overeenkomen met de fase van de fysieke en cognitieve ontwikkeling van je kind. Vervolgens kies je de stijl die het best past bij het gebruik van de fiets.

 

 

https://www.duurzaamvandaag.nl/aanbiedingen/waarom-een-fiets-voor-je-peuter/