Echt Wonen
Image default
Woningen

Wanneer taxeer je een eigen woning in Amsterdam?

Als je wilt gaan verhuizen en je huis dus wilt verkopen zal je al snel te maken krijgen met een taxatie. Dit is niet de enige reden waarom huizenbezitters hun woning laten taxeren. In dit artikel geven wij 4 redenen waarom het verstandig is om je huis te laten taxeren in Amsterdam.

Veranderen van hypotheek

Denk je dat je nu teveel betaald voor je hypotheek of wil je graag de duur van je hypotheek verkorten? Het is dan mogelijk om je hypotheek over te sluiten. Bij deze overstap is een taxatie in Amsterdam nodig, zodat de hypotheekverstrekker de marktwaarde van de woning kent. Met dit taxatierapport weet je precies wat de huidige waarde is.

Lagere hypotheekrente

Mocht je huis in de laatste jaren meer waard geworden zijn (de kans is tegenwoordig groot), dan heeft dit invloed op de hypotheekrente. Het is namelijk zo dat de hoogte van de hypotheekrente gebaseerd is op wat je woning nu waard is en waar de hypotheek op gebaseerd is. Doorgaans is het zo dat hoe lager de hypotheek in vergelijking met de woningwaarde, hoe lager de hypotheekrente is. Een zeer goede reden dus om je woning te taxeren om zo de hypotheekrente te verlagen.

Huis taxeren in Amsterdam als je wilt gaan verbouwen

Wat veel mensen wellicht niet weten is dat een taxatie Amsterdam van je woning verstandig is als je wilt gaan verbouwen. Zo kan je een waardestijging van de woning na verbouwing berekenen. Hierdoor kan je waarschijnlijk een deel van de kosten van de verbouwing meenemen in je hypotheek. Bijkomend voordeel is uiteraard dat je precies weet wat de verbouwing gaat opleveren. Dit maakt de rekensom van kosten en opbrengsten inzichtelijk.

Verduurzaming van de woning

Een trend van veel huizenbezitters is het verduurzamen van de eigen woning. Tijdens het taxeren en in het taxatierapport krijg je inzicht in welke maatregelen je kunt nemen om energie te besparen. Dit geeft ook meteen inzicht of de kosten mee kunnen worden gefinancierd in de hypotheek.

Een huis taxeren in Amsterdam doet je via een ervaren makelaar. Neem direct contact op met een gespecialiseerde makelaar