Echt Wonen
Image default
Woning en Tuin

Unieke tuintrends voor 2022

Tuintrends veranderen voortdurend en de nieuwste trends voor 2022 beloven zeer uniek en interessant te worden. Een van de meest populaire trends is ‘eetbare landschapsarchitectuur’. Deze trend neemt groenten en fruit op in het tuinontwerp, vaak met ongebruikelijke planten zoals boerenkool en aardbeien. Kruiden zijn ook populair in eetbare landschapsarchitectuur, omdat ze zowel in de tuin als bij het koken kunnen worden gebruikt. Bekijk hier de Tuinmeubelshop kortingscodes.

Verschillende materialen in uw tuin gebruiken

In 2022 zullen tuintrends een verschuiving laten zien naar het gebruik van andere materialen in je tuin. Vergeet traditionele planten en mulch – tuinen die volledig van maïs zijn gemaakt, zullen toenemen. Dit komt doordat maïs een zeer duurzaam materiaal is dat kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan landschappen te creëren. Bovendien is maïs een uitstekende isolator, wat betekent dat het kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in uw tuin.

Miniatuurtuinen

In 2022 zullen miniatuurtuinen een rage zijn. Deze kleine tuinen kunnen op tafels of zelfs binnenshuis worden geplaatst en zijn perfect voor diegenen die willen genieten van de schoonheid van de natuur, maar niet de ruimte hebben voor een traditionele tuin. Er zijn veel verschillende manieren om een miniatuurtuin te creëren, dus geen twee zullen er hetzelfde uitzien. Enkele populaire keuzes zijn het gebruik van containers, stenen en planten. Miniatuurtuinen zijn een geweldige manier om wat kleur en leven toe te voegen aan elke kamer, en ze kunnen een leuk project zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Verticale tuinen

Verticale tuinen zijn een groeiende trend in tuinieren. Ze zijn perfect voor kleine ruimtes en stellen je in staat om je muren te gebruiken om te tuinieren. Dit type tuin is ook geweldig voor mensen die willen tuinieren, maar niet veel tuinruimte hebben. In een verticale tuin worden planten gekweekt in verticaal gestapelde containers of plantenbakken. Hierdoor kun je meer planten kweken in een kleinere ruimte. Verticale tuinen kunnen zowel binnen als buiten worden aangelegd.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten verticale tuinen op de markt. Enkele van de meer populaire soorten zijn levende muren, groene muren en luchttuinen. Een levende muur is een verticale tuin met daarin levende planten. Een groene wand bestaat uit planten die in aarde of mos worden gekweekt. Een skygarden is een verticale tuin die op het dak van een gebouw wordt aangelegd.

Natuurlijke landschapsarchitectuur

Kijkend naar de toekomst van tuinieren, is een trend die begint door te dringen, natuurlijke landschapsarchitectuur. Deze minimalistische benadering schuwt traditionele bloementuinen en gebruikt natuurlijke elementen om een meer harmonieuze buitenruimte te creëren. Rotsen, planten en water kunnen allemaal worden gebruikt om een uitnodigend gebied te creëren dat in harmonie is met de omgeving.

Een van de voordelen van natuurlijke landschapsarchitectuur is dat het kan worden aangepast aan elke ruimte, groot of klein. Een ander voordeel is dat het onderhoudsarm is; als het eenmaal is gevestigd, is er heel weinig werk nodig om het er goed uit te laten zien. En tot slot helpt het gebruik van natuurlijke materialen mensen met de natuur te verbinden, waardoor een gevoel van rust en vrede ontstaat.