Echt Wonen
Image default
Inrichting

Groots genieten van XL tegels

In steeds meer woningen wordt gekozen voor grote tegels, vooral in moderne woningen dan. Afmetingen van 100 x 100 cm en zelfs 120 x 120 cm zijn al lang geen uitzondering meer en ze geven de woning een unieke uitstraling. Dit en nog enkele andere voordelen kenmerken de XL tegels.

Ontdek het ruimtelijk gevoel

Als je kiest voor XL vloertegels of XL wandtegels kies je voor minder voegen en dus voor een veel ruimtelijker en opener gevoel. Door er dan ook nog eens voor te zorgen dat de kleur van de voegen dezelfde is als die van de tegel worden ze bijna onzichtbaar en heb je een nog groter verruimend effect. Zeker voor kleinere ruimtes kan de XL tegel het verschil maken naar het gevoel van open en voldoende ruimte toe. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kun je XL tegels voor elke ruimte gebruiken, ongeacht de grootte of het doel van de ruimte. Het heeft natuurlijk weinig zin om voor het kleinste kamertje een XL tegel te gebruiken, maar voor de overige kamers is dit prima geschikt. 

Geniet van de strakke uitstraling

XL tegels geven iedere ruimte een strakke en luxueuze afwerking, vandaar dat ze voor veel moderne woningen de voor de hand liggende keuze zijn. Er zijn trouwens tal van handige tools beschikbaar waarmee je zelf een ontwerp kunt maken met de verschillende formaten van tegels. Zo heb je meteen een duidelijk beeld van de uitstraling die jouw woning zal krijgen met XL tegels. Je kunt natuurlijk ook altijd het advies van een verkoper vragen die op basis van jouw gegevens de mogelijke keuzes met je kan overlopen.

Enkele handige tips voor de plaatsing van XL tegels

Omwille van het grote formaat van de tegels doe je er goed aan deze klus niet alleen uit te voeren, een extra paar handen is meer dan welkom, meer is nog beter. Nog meer dan bij andere tegels is het bij de XL tegel van belang om ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig effen en egaal is en dat je de techniek van het dubbel lijmen gebruikt. Dubbel lijmen doe je door zowel op de onderkant van de tegel als op de ondergrond een laag lijm aan te brengen voor een makkelijkere plaatsing. XL tegels kun je in principe, net als elke andere tegel, zelf plaatsen, toch moet gezegd worden dat hoe groter de tegel is hoe groter de behendigheid van de plaatser moet zijn en daar durft het al wel eens mis lopen.