Echt Wonen
Image default
Aanbiedingen

Heerlijk, zo een hond beschuitje

Als huisdier ouder, ben je waarschijnlijk goed op de hoogte van de gemeenschappelijke voordelen van hondenkoekjes, of hond traktaties in het algemeen. Ze zijn een zeer effectief middel dat kan worden gebruikt voor positieve versterking training, en ze zijn ook een geweldige manier voor jou om je liefde en genegenheid te tonen. Omdat honden sociale dieren zijn, profiteren ze van het sociale aspect van trakteren, namelijk het delen van de traktatie tussen de hond en de ouder. Daarom zijn hondenkoekjes, mits correct gebruikt, zeer effectief in het versterken van de band tussen honden en hun baasjes.

Echter, er is meer aan hondenkoekjes dan de meeste huisdier ouders denken! Het juiste soort hondenkoekje biedt voordelen die verder gaan dan het zijn van een hulpmiddel voor training en binding. Hieronder vindt je er enkele.

Hondenkoekjes zijn een gezonde snack tussen de maaltijden door

Hondenkoekjes zijn in wezen een opkikkertje, vergelijkbaar met de tussendoortjes die wij eten. Een heerlijk knapperige traktatie is essentieel om honden actief en energiek te houden gedurende de dag. In feite kunnen hondenkoekjes 10% van de dagelijkse energiebehoefte van je hond dekken.

Ze kunnen het dieet van je hond aanvullen. Terwijl verkeerde traktaties (hondensnacks of voedsel bedoeld voor mensen) ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, kunnen de juiste traktaties (speciaal ontworpen voor honden) juist een aanvulling zijn op het dieet van je huisdier. Hondenkoekjes zijn verrijkt met eiwitten en zijn ook een goede bron van calcium, waardoor ze de ideale traktatie zijn om aan de dagelijkse voedingsbehoeften van jouw hond te voldoen.

De hondenkoekjes kunnen jouw hond helpen om zich op zijn gemak te voelen in een nieuwe/ongemakkelijke situatie. Hondenkoekjes of hondensnoepjes zijn ook nuttig als jij jouw hond probeert te conditioneren aan een nieuwe locatie of een ongemakkelijke situatie. Bijvoorbeeld in de kliniek van de dierenarts, de trimsalon of thuis als jouw hond zich heeft opgekruld uit angst voor een bezoeker. Door jouw hond in deze situaties te trakteren op hondenkoekjes, leer hem deze locaties of situaties te associëren met iets positiefs. 

Je kunt de hondenkoekjes ook gebruiken voor mentaal stimulerende spelletjes. Het is erg belangrijk om je huisdieren mentale stimulatie te geven, en hondenkoekjes kunnen hier zeker bij helpen. Je kunt hondenkoekjes gebruiken in combinatie met puzzelspelletjes, interactief speelgoed en speeltjes die traktaties uitdelen. Je kunt ook de doe-het-zelfroute volgen en jouw hond betrekken in een snuffelspel van ‘Raad Welke Hand’, ‘Raad Welke Beker’ of een eenvoudige schattenjacht in huis, waarbij je het koekje verstopt in een van je handen, onder een van de drie bekers, of op moeilijk bereikbare plaatsen in het huis. Deze spelletjes laten honden werken voor hun traktatie door ze te laten snuffelen en aan te wijzen, wat een zeer interactieve en stimulerende manier is om honden bezig te houden.

Waarom hondenkoekjes?

Traktaties zoals hondenkoekjes belangrijk voor jouw harige vriend omdat ze kunnen helpen bij positieve associatie, training, betrokkenheid, en zelfs de gezondheid op lange termijn kunnen ondersteunen. Als het gaat om het kiezen van de juiste soort, zorg ervoor dat het hapklare en knapperige hondenkoekjes zijn die eiwit bevatten.