Echt Wonen
Image default
Woningen

Nieuw bed kopen

Goed voor jezelf zorgen begint met een goede nachtrust. Daarom is het ontzettend belangrijk om een bed  te hebben waar je je volledig aan kunt overgeven, ontspannen en het moet natuurlijk lekker liggen. Maar hoe vind je nou het perfecte bed? Als eerst misschien goed om te weten dat een bed bestaat uit een matras, een ledikant en een bedbodem. Bij het kopen van een nieuw bed is het verstandig om op de volgende aspecten te letten.

Afmetingen

Wanneer je naar nieuwe bedden gaat kijken is de eerste stap het bepalen van de afmetingen. De standaard afmetingen voor een eenpersoonsbed zijn 90 cm breed en 200 cm lang. Qua lengte en breedte is dit eenpersoonsbed geschikt voor de meeste mensen. Toch is een lengtemaat van 200 cm niet voor iedereen lang genoeg. Als je langer bent dan 185 cm, is het verstandig om een bed uit te kiezen die een lengte heeft van minimaal 210 cm. Ben je langer dan 195 cm? Dan is een bed van 220 cm de beste optie. Vind je een eenpersoonsbed te klein maar een tweepersoonsbed te groot? Dan kan je kiezen voor een twijfelaar. Twijfelaars zijn bedden die een afmeting hebben van 120 cm of 140 cm breed. Een twijfelaar is ideaal voor kleine slaapkamers en ruimer dan een eenpersoonsbed. Daarnaast neemt het minder ruimte in beslag in de slaapkamer dan wanneer je kiest voor een tweepersoonsbed en is het ook nog eens een stuk goedkoper. Als je kiest voor een tweepersoonsbed is de gemiddelde afmeting in Nederland 160 cm x 200 cm of 180 cm x 200 cm. Heb je een kleine kamer en kan je wel extra opbergruimte gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om een bed te kopen met lades aan de onderkant. Enorm handig om je zomerkleding en wat boeken in te doen om ruimte te besparen.

Slaapkamer

Prijs

Er is voor elk budget een bed. Of je nu jezelf trakteert op een topklasse omdat de kinderen het huis uit zijn of omdat je een opsluitruimte omtovert tot een logeerkamer; het is goed en logisch om eerst even je financiën door te nemen voor je op jacht gaat naar je droom bed zodat je niet teleurgesteld wordt later. Het vervangen van een bed of een nieuw matras kan immers ook de aanzet zijn op de hele kamer op te knappen.

Kussen

Goed dat je een nieuw bed wil kopen, maar bij een nieuw bed hoort ook een nieuw kussen! Zorg ervoor dat je ook een paar kussenopties test terwijl je in de showroom bent. De kwaliteit van het kussen moeten namelijk ook matchen met de kwaliteit van het bed. Hoe zachter het matras, hoe  dunner het kussen moet zijn. Dit is ook goed om in je achterhoofd te houden en om over na te denken.