Echt Wonen
Image default
Tuin en buitenleven

Steigerhout tuinmeubels een duurzame en stoere keuze

Steeds meer mensen verdiepen zich in duurzamer leven, maar dan wel op een manier waarin we comfortabel kunnen leven. Populair op dit moment zin de tuinoverkappingen waarmee als het ware een tweede huiskamer is gecreëerd. Nu we minder makkelijk op vakantie kunnen naar verre bestemmingen zoeken we de gezelligheid thuis en wordt de tuin steeds meer een verlengstuk van de woonkamer. In onze woning hebben we veelal een zithoek en een comfortabele keuken. Dit zien we ook steeds meer terugkomen in de tuin. Steigerhout tuinmeubels zijn een duurzame keuken voor buiten in de tuin.

Hout met een tweede leven

Dit zijn meubels die perfect gemaakt kunnen worden van steigerhout. Steigerhout is gebruikt in de bouw voor onder andere steigers maar ook als betonbekisting. Omdat dit allemaal verschillende formaten heeft kan dit vaak iet een tweede keer gebruikt worden en is het afval. Wat extreem zonde is, want juist door het gebruik in de bouw is het hout geïmpregneerd geraakt en leent het zich dus perfect voor buitenmeubels. Steigerhouten tuinmeubels zijn duurzaam en mooi! Steigerhout tuinmeubels hebben een lange levensduur en zijn makkelijk in onderhoud. Steigerhout tuinmeubels zoals loungebanken worden (net als alle andere buitenmeubelen) in de olie gezet die het hout 2 jaar beschermd tegen verkleuring en weersinvloeden. Na twee jaar de steigerhouten tuinmeubels even licht opschuren en opnieuw in de olie zetten. Makkelijk en duurzaam!

Stoere zithoek met sfeer

Steigerhout tuinmeubels zijn sfeervol en te verkrijgen met kussens op maat. De stof van de kussens is makkelijk te reinigen, bestand tegen weersinvloeden en de hoezen kunnen zelfs in de wasmachine. Steigerhout tuinmeubels zijn te verkrijgen in veel verschillende modellen. Van een stoere loungebank tot een tafel met bankjes. Steigerhouten tuinmeubels zijn ook erg geschikt voor horecagelegenheden, makkelijk te reinigen (met een vochtige doek afnemen) en een lange levensduur. Bovendien staan steigerhouten tuinmeubels erg sfeervol op het terras en nodigt het extra uit voor de voorbijgangers om te gaan zitten en iets te bestellen. Naast steigerhouten tuinmeubels zijn de buitenkeukens van steigerhout ook enorm populair. Naast de lange levensduur en de mooie robuuste uitstraling is steigerhout fijn om te verwerken. De buitenkeukens worden vaak gecombineerd met een Green egg of een gas-bbq, daarmee vormt de buitenkeuken de eyecatcher van de tuin.

Een robuust uiterlijk

De steigerhout tuinmeubels passen ook prima binnen, door de robuuste look past dit perfect in een landelijk en sober interieur. Met bijpassende kasten in een industriële of robuuste look en voor de keuken een mooi ombouw van de afzuigkap of mooie barstoelen voor aan het eiland. Ook een mooi tafel blad voor de eetkamertafels is te realiseren. De meubels kunnen op maat gemaakt worden en passen daardoor perfect in de woonkamer of buiten in de tuin. Populair zijn ook de kinderbedden van steigerhout, net alle vanwege de duurzaamheid. Veelal worden deze bedden ontworpen als mini huis of boomhut voor de kinderen. Die daar vanzelfsprekend erg enthousiast over zijn en waarmee naar bed gaan geen enkel probleem meer is. Voor oudere kinderen zijn er mooie hoogslapers met bureau eronder of fijne éénpersoonsbedden met bijpassende kasten. Voor de badkamer zijn er mooi wastafelkasten te verkrijgen met bijpassende spiegels en hoge kasten.